Pressinbjudan: Invigning av Slussbron

Invigning av Slussbron

13.10.2020 14:52:00  | Stockholms stad

Stockholms stadOmbyggnationen av Slussen har kommit till den fas där den viktiga sammankopplingen mellan Slussen och Gamla stan ska tas i bruk. Stockholms stad kan nu med glädje meddela att H.M. Konungen och H.K.H. Kronprinsessan kommer att inviga Slussbron den 25 oktober 2020.

Klockan 11.00 medverkar ett antal gäster i vår ”Bro-studio” under ledning av moderator Titti Schultz. Bland annat chefsarkitekt Spencer De Grey, konstnär Ernst Billgren och Slussbrons projektledare Ida Mann. Det blir också framträdanden av Sabina Ddumba och Arméns musikkår.

Klockan 11.50 Joakim Larsson, stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad, hälsar välkommen.

Klockan 12.00 H.M. Konungen och H.K.H. Kronprinsessan inviger den nya Slussbron.

Med anledning av rådande covid-19-pandemi sänds invigningen digitalt och endast ett litet antal gäster kommer att finnas på plats.

Ett mindre antal representanter från press och media bjuds in att närvara. Det kommer att finnas två placeringar för fotografer; en framför scenen och en på bron. Det finns även möjlighet att få sändningsnyckel för att sända från egen plattform.

Ansökan om närvaro och ackreditering görs via e-post senast den 15 oktober. Svar om plats godkänts, anges den 19 oktober tillsammans med ytterligare information.

Ansökan och kontakt

För frågor och ansökan om närvaro: redaktion@stockholm.se
Presskontakt stadsbyggnadsborgarrådet: Oskar Rådehed, tfn 073-2042303,
e-post: oskar.radehed@stockholm.se
Frågor om Slussenprojektet: Eva Rosman, eva.rosman@stockholm.se
Invigningen sänds på https://www.guldfestslussen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *